divendres, 27 de novembre del 2009

Un shunga de l'escola d'Utagawa Kunisada, llibres i sexe japonesos


Arran de l’exposició que se celebra al Museu Picasso d’Imatges secretes, Picasso i l’estampa eròtica japonesa, que podeu veure fins el 12 de febrer, analitzarem un d’aquest llibres japonesos de gran erotisme, en aquest cas un del taller d’Utagawa Kunisada. El nom que van rebre aquestes joies de l’erotisme i de la impremta japonesa foren els de shunga (imatge de primavera), mahura-e (imatges dels sons de l’orella), warai-e i higa (imatges secretes, d’aquí el títol de l’exposició). Els noms que han fet més fortuna són higa i sobretot shunga.

Com sigui que aquí només puc publicar la fotografia que ja reprodueixo amb aquest magnífic gravat d’un fragment de cirerer en plena festa de la primavera aquest article el teniu al Piscolabis Librorum Maioris. Recordeu que per accedir-hi heu de ser majors de 18 anys i heu de tenir en compte que les imatges poden ferir la sensibilitat d'algunes persones adultes. Si no compliu els requisits us preguem us abstingueu d'entrar-hi. Moltes gràcies i perdoneu aquest viatge blocaire.

9 comentaris:

  1. No es pot accedir al Pisco d'adults, diu error en la página.

    ResponElimina
  2. M. Àngels,
    Funciona perfectament. No tindràs activat un filtre per a criatures? És una pàgina que demana ser majors de 18 anys i si hi ha filtres pot ser que et doni problemes.

    ResponElimina
  3. Hola! Doncs al final crec que tens tota la raó, no hi hauran canvis en el meu blog, ja que la idea de la peixera a tothom li agrada, i a mi ja m'està bé jeje.

    Moltes gràcies i espero que et siguin agradant les meves recomanacions culturals! Una forta abraçada des de L'Imperdible!

    Per cert, també m'apunto les teves recomanacions! Si vols enviar-me més recomanacions et deixo aqui el meu mail jordi.2@hotmail.com i des de L'imperdible en farem ressó!

    Moltes gràcies i cuida't l'ànima :)

    ResponElimina
  4. Jordi,
    Tu fes el que creguis i passa dels meus comentaris... però la peixera... deixa'ns-la!

    ResponElimina
  5. Haw, haw! I jo que m'estranyava que només tinguessis 4 comentaris.. És clar, tothom se'n ha anat al Maioris, a verue les meravelles que has penjat. Salut i Ukiyo-e, gran savi Galderich!

    ResponElimina
  6. Leblansky,
    Ja ho veus, tothom fa el salt a l'altra pàgina! M'abandonen per una setmana...

    ResponElimina
  7. jajaja acabo de llegir ara el comentari que m'has deixat, sí... bonament sempre intento fer el que crec què és millor per mi, i també pels meus lectors jeje.

    Per cert, que m'interessen cada vegada més els llibres i tot allò que ens mostres! I m'alegro que t'agradin les meves recomanacions, que per cert... aquest cap de setmana vaig anar al "Festival Punto y Raya" (a Arts Santa Monica) i te la recomano moltíssim, igual també com totes les exposicions del centre, com em vas dir que t'interessava doncs ara te la (doble)recomano jeje.

    ens llegim!

    L'imperdible de l'Ànima

    ResponElimina
  8. T'acabo de contestar al blog al teu comentari.

    ResponElimina
  9. Jordi, compte amb els llibres que són addictius!
    Quan acabi de corregir exàmens tornaré a tenir vida social i cultural! Ja falta poc...

    ResponElimina

Escriu el teu comentari, si vols